مقالات تخصصی آهن آلات, مقالات نبشی ناودانی و سپری

با انواع و کاربرد سپری آشنا شوید!

کاربرد سپری

سپری یکی از مقاطع فولادی است و به دلیل شباهت شکل ظاهری آن به حرف T انگلیسی به پروفیل T هم شناخته می‌شود. این مقطع فولادی انواع مختلفتی دارد. در این مقاله ما علاوه بر معرفی انواع کاربرد سپری را نیز به صورت کامل شرح خواهیم داد پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

انواع و کاربرد سپری چیست؟

سپری به دلیل شکل ظاهری که دارد با نام پروفیل T هم شناخته می‌شود. استاندارد ساخت این محصول به این شکل است که طول قاعده سپری باید دو برابر اندازه ارتفاع آن باشد. این محصول به دو صورت فابریک و پرسی تولید می‌شود و در بعضی موارد هم برای ساخت آن از تیرآهن استفاده می‌کنند. استفاده از تیرآهن فقط در مواردی است که قرار باشد سپری در اتصالات قوی و ضخامت بالا استفاده شود، بدین شکل که تیرآهن‌های سنگین و هاش را برش می‌دهند تا به مقاومت و ضخامت مورد نظر برسند. سپری‌ها با ضخامت 0.9 تا 2.5 میلی‌متر تولید می‌شوند اما ضخامت 2 بیشتر کاربرد دارد. نمره‌هایی که برای سپری در نظر گرفته شده به دلیل اینکه دیواره و لبه هم اندازه است، برحسب میلی‌متر انتخاب شده است. طول سپری معمولا بین 6 تا 12 متر است و به صورت لبه گرد و لبه تیز تولید می‌شود.

انواع سپری

انواع سپری

سپری از جنس‌های برنج، مس، استیل، آهن و آلومینیوم تولید می‌شود که هر کدام ویژگی‌های خود را دارند. در ادامه با هر کدام از این‌ها آشنا می‌شویم.

  • سپری آلومینیومی

این نوع سپری محبوب‌ترین سپری در بازار است. علت محبوبیت این نوع به این دلیل است که مقاومت بسیار خوبی دارد و در همه جا رایج است. به علت اینکه از 30 درصد فولاد و 35 درصد مس تشکیل شده، وزن بسیار سبکی دارد. مقاومت این محصول در برابر خوردگی و زنگ زدگی بالا است. از سپری آلومینیومی در مواقعی که نیاز به الکترسیته دارند استفاده می‌کنند. همچنین به دلیل راحتی در ماشینکاری و چکش خوار بودن در ساخت تقاطع T شکل از این محصول استفاده می‌شود. از دیگر کاربردهای این محصول استفاده در سقف کاذب، حمام‌ها، آشپزخانه‌ها، طراحی فروشگاه‌ها و معماری است.

  • سپری فولادی

این محصول از آهن و کربن و کروم تولید می‌شود و به همین دلیل ضد زنگ است. مقاومت این سپری بسیار بالا است اما نسبت به آلومینیوم و فولاد نرم شکننده تر است. سپری فولادی بر خلاف آلومینیوم غیر الکتریکی است و به دلیل شکننده بودن این محصول، ماشینکاری آن سخت اما جوشکاری آن آسان است.

  • سپری برنج

این نوع سپری به دلیل اینکه رنگ طلایی دارد بیشتر در مواقعی که ظاهر کار مهم است از آن استفاده می‌شود. ماشینکاری این سپری آسان است و به راحتی می‌شود آن را لحیم کرد. اما به دلیل رنگی که دارد بهتر است برای جوشکاری استفاده نشود.

  • سپری آهنی

سپری‌های آهنی به دو دسته فابریک و نوردی تقسیم می‌شوند:

    • آهنی فابریک: این پروفیل به شکل T است و پس از طی کردن مراحل نورد به شکل سپری تولید می‌شود. این سپری مطابق با استانداردهای مشخص شده در جدول اشتال ساخته می‌شود.
    • آهنی نوردی: ظاهر این نوع سپری هندسی است و تفاوتی که با فابریک دارد در وزن و مقاومت آن است.

کاربرد سپری در صنایع مختلف

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، سپری پرکاربردترین مقطع در صنایع است.

  1. ساخت اسکلت گلخانه
  2. مورد استفاده برای اتصال پل‌ها به ستون‌ها
  3. ساخت سقف کاذب
  4. ساخت سازه‌های فلزی و سقف‌های شیشه‌ای
  5. سد سازی
  6. گاردریل
  7. استفاده در خرپا
  8. ساخت در و پنجره
  9. نماکاری خشک
  10. مهار کننده
  11. سقف‌های نور گذر
  12. وال پست

در پایان

در این مطلب سعی کردیم توضیحات کاملی درباره سپری در اختیارتان قرار دهیم. شما می‌توانید برای مشاهده قیمت سپری از سایت ما دیدن کنید.

 

۲ دیدگاه در “با انواع و کاربرد سپری آشنا شوید!

  1. بهزاد کمالی گفت:

    من تولید کننده وال پست هستم چطوری میتونم سپری سفارش بدم؟

    1. modir گفت:

      برای اطلاع از قیمت موجودی می‌تونید با شماره‌های زیر تماس بگیرید
      ۰۳۱۳۷۷۶۹۹۷۹
      ۰۹۱۳۰۰۹۶۵۵۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *