میلگرد ترانس چیست؟ نحوه تولید و انواع آن

میلگرد ترانس یا صیقلی یکی از مقاطع فولادی است که کاربرد زیادی در مصارف مختلف دارد. این میلگرد از میلگرد ساده ساخته میشود که شما میتوانید برای خواندن مقاله میلگرد ساده به سایت ما مراجعه کنید. در ادامه با این محصول بیشتر آشنا میشویم.
معرفی میلگرد ترانس
میلگرد ترانس سطحی صاف و صیقلی دارد و به دلیل اینکه در ساخت آن از میلگرد ساده استفاده میشود، هیچ برآمدگی و آجی روی خود ندارد. به سبب ویژگی ظاهری، بیشتر برای مصارف تزئینی همچون تقویت سازه و فرفوژه شبکه بندی استفاده میشود. از این محصول در صنایعی مانند ساخت قطعات خودرو، ریل و دستگاههای برشکاری به دلیل استحکام و مقاومت بالا آن استفاده میشود.
نحوه تولید
یک روش تولید میلگرد ترانس، استفاده از فولاد ترانس است که به آن روش ریخته گری میگویند. جنس فولاد ترانس معمولا از فولاد Ck45 یا آهنی است. این محصول با روش نورد گرم تولید و پس آن سطح آن را پولیش و صیقل میدهند. روش دیگر تولید میلگرد ترانس، روش کششی یا کشش سرد است. در این روش تولید، دو سر میلگرد را به اندازه 10 تا 30 سانتیمتر برش میدهند تا بتوانند وارد قالب دستگاه کنند. در ادامه سطح میلهها را شستشو میدهند و بعد از آن فرایند کاهش سطح میلگرد شروع میشود. میلگردها را در دستگاه قرار میدهند و تا زمانی که میلگرد باریک و به اندازه دلخواه برسد آن را میکشند. در نهایت عملیات تاب گیری روی میلگرد انجام میشود.
انواع میلگرد ترانس
میلگرد ترانس را میتوان در انواع مختلفی تقسیم بندی کرد که در ادامه به آن میپردازیم.
1)میلگرد ترانس تک پولیش
این محصول با روش نورد گرم تولید میشود و سطحی ناصاف دارد. با پولیش دادن، سطح آن، صاف و براق میشود. کاربرد این محصول در ساخت قطعات سیلندر هیدرولیکی، پمپهای نفت و آب است. ویژگی مهم تک پولیش این است که اگر در ماشینکاری استفاده شود، همچنان سطح براق آن حفظ میماند. این میلگرد از سایز 8 میلیمتر تا 150 میلیمتر موجود است.
2)میلگرد ترانس دو پولیش
روش تولید این محصول مانند تک پولیش است با این تفاوت که یک دور بیشتر پولیش زنی میشود. از ویژگیهای این محصول میتوان به مقاومت بالا و سطح زیبای آن اشاره کرد. میلگرد دو پولیش در ساخت قطعات بیرونی خودرو، سازههای معماری و نمای ساختمان استفاده میشود. همچنین به دلیل ظاهر آینهای که دارد در مکانهایی که نیاز به فلز محکم و آینهای است از این محصول استفاده میکنند. قیمت این محصول هم از میلگرد تک پولیش بیشتر است.
3)میلگرد ترانس سنگ خورده
برای تولید این نوع میلگرد از سنگ سنترلس LIDKOPING که تلرانس دقیقی دارد استفاده میکنند. میلگرد سنگ خورده 3 تا 100 میلیمتر ضخامت دارد. این محصول به دو شکل سر قرمز و سر زرد وجود دارد که سر زرد آن با علامت ST و سر قرمز آن با علامت CK شناخته میشود.
4)میلگرد ترانس بلبرینگ خور
میلگرد بلبرینگ خور، شباهت زیادی به میلگرد دو پولیش دارد. این محصول از فولاد CK45 معمولا تولید میشود و در تولید ابزار و یراق آلات از آن استفاده میشود. تنها تفاوت این میلگرد با میلگد دو پولیش در بلبرینگ خوردن آن است.
5)میلگرد ترانس مفتول
این محصول با ظاهری سفید و صیقلی، به دلیل ضخامت کم، با نام مفتول شناخته میشود. ضخامت آن بین 3 تا 14 میلیمتر است. قابلیت خم کاری دارد و در گیره کاغذ، انواع سیم مفتولی و سیم کشی برق فنر سازی استفاده میشود. همینطور در نرده کشی پلهها، دکوراسیون منازل و مبل سازی کاربرد دارد.
6)میلگرد ترانس ترانسمیسیون
از فولاد روغنی در تولید این محصول استفاده میشود. این فولاد در قطر 10 تا 60 میلیمتر و شاخههای 3 تا 6 متری وجود دارد. در نحوه تولیداین محصول، قطعهها در فرایند کشش به قطر مورد نظر تبدیل میشوند و سپس با تاب گیری، خم و تاب آن گرفته میشود. در آخر سطح آن پولیش انجام میشود و سطح صاف و صیقلی پیدا میکنند.
7)میلگرد چهار پهلو
این میلگرد تنوع زیادی در سایز و اندازه دارد. در سایزهای بزرگ در تزئین ساختمان و در سایزهای کوچک در جاهای ظریف مثل قفل سازی استفاده میشود. این محصول در ابعاد 2*2 تا 9*9 موجود است.
8)میلگرد ترانس شش پر
این میلگرد به دلیل شش ضلعی که دارد، شش پر نام گرفته است. میلگرد شش پر از فولاد St37 در سایزها و ابعاد مختلف تولید میشود. کاربرد این محصول در ساخت ماشین آلات صنعتی، خودرو سازی، نساجی و قطعات مستحکم است.
9)میلگرد ترانس تسمه
این میلگرد در سه روش ماشینکاری، نوردی و ترانسی تولید میشود. میلگرد تسمه کاملا صاف و به شکل مستطیل است و به دلیل تلورانس پایین در ماشینکاری استفاده نمیشود.
نتیجه گیری
در این مطلب به بررسی میلگرد ترانس یا همان صیقلی پرداختیم. همچنین شما میتوانید برای اطلاع از قیمت میلگرد با کارشناسان وستا آهن تماس حاصل فرمایید.
میلگرد ترانس به جز CK45 چه جنسی داره؟
میلگرد ترانس معمولا از جنس CK45 یا آهن تولید میشوند