مقالات تخصصی آهن آلات, مقالات لوله

لوله اسپیرال چیست و چگونه تولید می‌شود؟

لوله اسپیرال چیست؟

لوله اسپیرال از مقاطع فولادی محسوب می‌شود که با توجه به روش تولید آن تفاوت‌هایی با سایر محصولات دارد. برای آشنایی کامل با آن کافیست تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

آشنایی کامل با لوله اسپیرال

این نوع از لوله‌های فولادی در دسته لوله‌های درزدار قرار می‌گیرد که با به کارگیری ورق‌های فولادی به صورت مارپیچ تولید می‌شود این لوله به دلیل ویژگی‌های خاص آن در صنایع مختلف از جمله نفت و گاز کاربرد دارد.

لوله اسپیرال چگونه تولید می‌شود؟

لوله اسپیرال در یک فرایند خم‌کاری نوار فولادی به دور یک مرکز تولید می‌شود. در این فرایند نوار خمیده شده باید هم جهت با محور مرکزی لوله باشد. جوشکاری نقش بسیار مهمی در تولید این مقطع فولادی دارد بدین صورت که از ابتدا تا انتها در طول مارپیچ جوشکاری انجام می‌شود. این روش جوشکاری استحکام بالای لوله اسپیرال را توضیح می‌دهد. در نهایت پس از طی کردن این مراحل برای کنترل کیفیت لوله‌های تولید شده، تحت آزمون فشار داخلی و آزمون‌های غیر مخرب قرار می‌گیرد. از مهم ترین استانداردهای تعریف‌شده  در سطح ملی و بین المللی می‌توان به استانداردهای AWWA C200 و ASTM A53 و استانداردهای DIN اشاره کرد.

لوله اسپیرال تست و غیر تست چه تفاوت‌هایی دارند؟

لوله‌های فولادی به صورت کلی به دو نوع تست و غیر تست تقسیم می‌شوند. همانطور که گفتیم برای تضمین کیفیت  یکسری آزمون‌هایی روی محصولات انجام می‌شود هنگامی که مقطع مورد نظر بدون نقص، نشتی و خرابی آزمون‌های گفته شده را گذرانده باشد و آن لوله تست و در غیر این صورت آن را غیر تست می‌نامیم.

بررسی کاربرد‌ها

بررسی کاربردهای لوله اسپیرال

این محصول در سایزها و ضخامت‌های مختلف تولید می‌شود همچنین به دلیل ویژگی‌های فنی و مکانیکی منحصر به فرد آن کاربرد بسیار گسترده‌ای دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم

  • کاربرد تجاری: بیشترین استفاده لوله اسپیرال در صنایع تجاری در سیستم‌های ‏hvac است، که گرمایش، تهویه و تبرید را شامل می‌شود. این محصول در مراکز عمومی بیمارستان‌ها مکان‌های تفریحی ساختمان‌های اداری کاربرد دارد.
  • کاربرد صنعتی: مقاومت بالای لوله اسپیرال سبب شده است که بهترین انتخاب طیف گسترده‌ای از استفاده‌های صنعتی باشد. مانند سیستم‌های تهویه مطبوع، از بین بردن آلودگی‌های زیست محیطی، مدیریت ذرات معلق، انتقال مواد، سیستم آبیاری کشاورزی و همچنین صنایع نفت و گاز.

معایب و مزایا

مزایا: یکی از اصلی‌ترین مزایا استحکام ساختاری است که به سبب طراحی مارپیچی آن به وجود آمده است. همچنین این محصول به دلیل کم هزینه بودن فرایند تولید آن مقرون به صرفه می‌باشد. لوله اسپیرال قابلیت تولید در قطرهای بزرگ را دارد و همین ویژگی باعث می‌شود که فرایند نصب آن آسان و برای پروژه‌های انتقال حجم زیاد مواد مناسب باشد. همچنین به علت انعطاف پذیری در طراحی امکان استفاده در پروژه‌های متنوع و بزرگ را نیز دارا می‌باشد.

معایب: در فرایند تولید لوله اسپیرال برای تولید قطرهای کوچکتر محدودیت وجود دارد. همچنین اگر پوشش محافظتی گالوانیزه وجود نداشته باشد ممکن خوردگی و زنگ‌زدگی اتفاق بیفتد. اگر استانداردهای تولید رعایت نشود احتمال وجود عیب در جوشکاری نیز باید در نظر گرفته شود.

در پایان

در این مطلب سعی بر این داشتیم که لوله اسپیرال را به صورت کامل معرفی نماییم. توجه داشته باشید هنگام خرید باید سایز، ضخامت، جنس و طول آن را اعلام بفرمایید. همچنین برای اطلاع از قیمت لوله می‌توانید با کارشناسان وستا آهن در تماس باشید. لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *