مقالات تخصصی آهن آلات, مقالات ورق

هرکدام از انواع ورق روغنی چه کاربردی دارد؟

انواع ورق روغنی

ورق روغنی یکی از انواع ورق است که با روش نورد سرد تولید می‌شود. به دلیل آغشته بودن به روانساز نورد سرد و ظاهر خود، ورق روغنی نام گرفته است. این ورق نسبت به ورق‌های روش نورد گرم تنوع و استحکام بیشتری دارد. در این مقاله به بررسی ویژگی و انواع ورق روغنی می‌پردازیم.

تعریف ورق روغنی

ورق روغنی یا ورق سرد، یکی از انواع ورق در مقاطع فولادی است. ورق فلزی پس از مراحل اولیه تولید که با نورد گرم تفاوتی ندارد، در آخر توسط فرایند سرد شدن و نورد حرارتی به ورق روغنی تبدیل می‌شوند. این محصول به دلیل آنیل شدن میتواند به پوشش‌های مختلفی در بیاید. ضخامت این ورق در نورد سرد کاهش پیدا می‌کند و نسبت به نورد گرم، ابعاد کوچکتری دارد.

ویژگی‌‌ها

ورق روغنی یکی از مقاطع پرکاربردیست که ویژگی‌های زیادی دارد. در ادامه به ویژگی‌های آنها می‌پردازیم.

  • استحکام بالا در برابر فشار و وزن زیاد
  • قیمت مناسب
  • ظاهر زیبا و سطح صیقلی و یکنواخت
  • قابلیت رنگ آمیزی و گالوانیزه شدن
  • قابلیت انعطاف پذیری و ماشینکاری
  • ضد سایش

انواع ورق روغنی

ورق روغنی به دلیل انواع مختلفی که دارد در صنایع زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

ورق معمولی ST12

این محصول جزو پرکاربرد ترین ورق روغنی است. این ورق کشش پایین‌‌تری نسبت به دیگر ورق‌های روغنی دارد و تا 45 درجه قابلیت خم کاری و قابلیت برش کاری و جوش کاری دارد. قیمت این نوع ورق از دیگر انواع ارزانتر است. در این محصول منگنز، کربن و فسفر بیشتری استفاده شده است.

ورق نیمه کش ST13

یکی دیگر از انواع ورق روغنی، ورق st13 است. کشش این ورق از کشش st12 بیشتر است و تا 90 درصد ارزیابی می‌شود. این ورق با عمق کم پرس کاری می‌شود و در تولید محصولاتی که به شکل دهی متوسط نیاز دارند به کار می‌رود. میزان کربن استفاده شده در این محصول دو سوم ورق st12 است که باعث نرمی آن شده است.

 ورق فوق کشش ST14

به دلیل نرم‌‌تر و کشسان‌تر بودن نسبت به دیگر ورق‌های روغنی، این محصول در صنایعی که نیاز به پرس‌کاری دارند، استفاده می‌شود. در این ورق مقدار کربن، فسفر، منگنز و گوگرد کمتر از دیگر انواع ورق وغنی است.

کاربرد ورق روغنی

کاربرد ورق روغنی

تا اینجا به ویژگی‌های انواع ورق روغنی پرداختیم. درادامه درباره کاربرد ورق روغنی صحبت می‌کنیم.

  1. استفاده در تولید دیگر مقاطع فولادی مانند ورق گالوانیزه و ورق رنگی
  2. صنعت خودرو سازی
  3. ساخت لوازم خانگی
  4. ساختمان سازی
  5. ساخت تجهیزات کشاورزی
  6.  استفاده در مخازن آب و سوخت و بشکه‌ها
  7. ساخت تابلوهای تبلیغاتی
  8. ساخت ماشینهای چمن زنی
  9. ساخت کمدهای فلزی
  10. ساخت قفسه و ابزار طبقه بندی
  11. تولید مبلمان
  12. رادیاتور سازی

مشخصات

ورق‌های روغنی دارای ضخامت پایین و ابعاد 0.3 تا 3 میلی‌متر هستند. هرچه درجه ورق بالاتر باشد، ضخامت آن کمتر می‌شود. عرض استاندارد این ورق‌ها بین 100 تا 125 سانتی‌‌متر است. اگر طبق استاندارد BSEN10130 باشد، عرض آن کاهش پیدا می‌کند. به طور معمول طول این ورق 2 یا 2.5 متر است. نکته مهم این است که این ورق‌ها تاریخ انقضا دارند که عمدتا تا حدود هشت ماه است. اگر تاریخ انقضای آن تمام شود دیگر قابلیت پرس کاری و ماشین کاری یا خم کاری ندارد.

قیمت جهانی سنگ آهن، قیمت دلار و ارز، تورم، میزان عرضه و تقاضا و هزینه سوخت بر روی قیمت ورق روغنی تاثیر می‌گذارند. اما نوسانات قیمت بر روی ورق روغنی کمتر از دیگر مقاطع است.

در پایان

در این مطلب سعی کردیم اطلاعات کاملی درباره ویژگی‌ها و انواع ورق روغنی در اختیارتان قرار دهیم. همچنین شما میتوانید برای اطلاع از قیمت ورق روغنی از سایت وستا آهن دیدن کنید.

 

۲ دیدگاه در “هرکدام از انواع ورق روغنی چه کاربردی دارد؟

  1. فرهمند گفت:

    بسیار عالی

  2. Mr salami گفت:

    همیشه برای سوال بود که انواع ورق روغنی چه تفاوت هایی باهم دارند
    مطلب خوبی بود، ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *