معرفی انواع برشکاری ورق

ورقهای فلزی یکی از مقاطع فولادی هستند که در ساختمان سازی برای معماری و تزئینات سقف و دیوارها از آنها استفاده میشود. برای فرودهی این ورقها از برشکاری استفاده میکنند. در ادامه به بررسی انواع برشکاری ورق میپردازیم.
انواع برشکاری ورق
به بریدن ورقهای فولادی با روشهای مکانیکی و دستی به منظور تولید یک محصول، برشکاری ورق میگویند. برشکاری ورق در دو نوع سنتی و مدرن انجام میشود که هر کدام از آنها انواع مختلفی دارد. در ادامه به انواع آن میپردازیم.
روشهای سنتی
روش تراشکاری: این نوع برش بیشتر در صنعت خودروسازی استفاده میشود. در این روش قطعه را به صورت دورانی و به شکل دایره برشکاری میکنند.
روش سنگ فرز: نام دیگر این روش سنگ زنی است. این نو برای ورقهایی استفاده میشود که کیفیت رویی ورق مهم است. در این روش با استفاده از دستگاه سنگ فلز، مادهای از سطح فلز را بر میدارند و آن را صاف میکنند.
روش پانچ: یکی دیگر از روشهای سنتی، روش پانچ است. این روش با نام روش سرد و مکانیکی هم شناخته میشود. این نوع برشکاری را برا فلزات قوی استفاده میکنند. به این شکل که فشاری در حدود هزارتن به ورق وارد میکنند.
روش سمباده زنی: یکی دیگر از روشهای برشکاری ورق، روش سمباده زنی است. این روش شباهت زیادی به روش سنگ زنی دارد. تنها تفاوتی که این روش دارد این است که باید با توجه به قطعهای که برشکاری میشود نوع سمباده را مشخص کرد.
روش رزوه زنی: این روش با استفاده از دستگاههای فرز تراش، فرمینگ کار و رولینگ برش میدهند.
روش الکترود: از کاربردهای الکترود، میتوان به برش دادن و ایجاد سوراخ در فلزات اشاره کرد. به دلیل اینکه هر یک از الکترودها کاربرد خاص خود را دارند باید متناسب به نیاز از آنها استفاده کرد.
روش قیچی: این روش، یک روش قدیمی در برشکاری ورق است که برای برش با ضخامت کم از آن استفاده میشود. برای قیچیهای دستی ضخامت 1.5 میلیمتر، برای قیچیهای گرد ضخامتی 6 میلیمتر و قیچیهای اهرمی ضخامتی 5 میلیمتر را در نظر میگیرند.
روش گیوتین: این روش، سه مدل پدالی، مکانیکی و هیدرولیکی دارد که نسبت به ضخامت مورد نظر از هر یک از این مدلها استفاده میشود. برش گیوتین با تیغههای کروم تا ضخامت 300 میلیمتررا برش میدهد. این نوع برش برای برش فلزات آلیاژی و کربنی مورد استفاده قرار میگیرد.
روشهای مدرن
روش واتر جت: روش برش ورق فولادی با آب یک روش مدرن است که با فشار بالای آب ورقهای فولادی را برش میدهند. واترجت به این شکل است که آب با سنگهایی ساینده ترکیب شده است و فشاری در حدود 6 هزار پوند بر اینچ وارد میکند که باعث سایش و برش میشود. مزیتی که این روش دارد این است که باعث میشود ورق فولادی دفرمه نشود. از دیگر مزایای این برش، کیفیت بالا، عدم تولید زباله، عدم ایجاد گرما و عدم وجود محدودیت در ضخامت است.
روش CNC: کلمه CNC اختصار کلمه COMPUTER NUMERICAL است. در این روش یک میکروکامپیوتر به عنوان دستگاه واحد، وظیفه ارسال برنامه برش یا حک روی فلزات دارد. کل فرایند به صورت کامپیوتری انجام میشود و در دسته روش مدرن قرار میگیرد.
روش هواگاز: این روش در دسته مدرن قرار گرفته و به دلیل اینکه لبههای دقیق و تمیز تولید میکند بسیار مناسب است. این نوع برش برای ضخامتهای 10 تا 200 میلیمتر استفاده میکنند. اما با استفاده از یکسری روشها میتوان ضخامتهای 6 تا 300 میلیمتر هم تولید کرد.
روش پلاسما: این روش برشکاری ورق به دلیل تنوع بالا در قیمت، کاربرد زیادی دارد. سرعت این روش نسبت به روش هواگاز بیشتر است و برای ضخامت 1 میلیمتر تا 30 میلیمتر استفاده میشود. همچنین میتوان با استفاده از یونیتهای خاص ضخامتهای بین 0.5 میلیمتر تا 160 میلیمتر تولید کرد.
روش لیزر: از این برش برای ضخامت 10 تا 20 میلیمتر استفاده میشود. این برش آسان است و حتی بدون حضور اپراتور هم میتوان آن را انجام داد. هر چه ضخامت پایین تر باشد، سرعت این برش بیشتر و هر چه بالاتر باشد سرعت کمتری دارد.
روش وایر کات: با این روش قطعهها را با تخلیه الکتریکی ماشین کاری میکنند. در نتیجه اگر قطعه رسانا نباشد، هیچ واکنشی بین سیم برشی و قطعه نشان داده نمیشود.
سخن آخر
برشکاری ورق به دو صورت سنتی و مدرن انجام میشود که به صورت مفصل به آنها اشاده کردیم. شما میتوانید برای اطلاع از قیمت ورق و خواندن دیگر مقالات ما از سایت وستا آهن دیدن کنید.
ممنون از مطالب مفیدتون🙏
خداروشکر که روش ها مدرن شد
بسیار عالی
چقد متنوع و جالب
من فقط چند تاشو میشناختم