مقالات تخصصی آهن آلات, مقالات لوله

راهنمای جامع لوله داربستی: انواع، کاربرد و ویژگی‌ها

راهنمای جامع لوله داربستی

لوله داربستی یکی از انواع لوله‌های فولادی است. این محصول یک سازه‌ای فلزی است که جنس آن از فولاد گالوانیزه و طول آن 3 تا 6 متر است. همانطور که در مقالات دیگر خود اشاره کردیم، لوله‌های فلزی به دو شکل درزدار و بدون درز تولید می‌شوند. لوله‌های داربست در دسته لوله‌های فلزی درزدار قرار می‌گیرند و در ساختمان سازی کاربرد زیادی دارند. در ادامه بیشتر با این محصول آشنا میشویم

معرفی لوله داربستی

این لوله با نام‌های لوله5 و اسکافلند هم شناخته می‌شود. از این لوله برای دسترسی به جاهای سخت در زمان ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استاندارد این لوله با قطر 48.3 میلی‌متر و ضخامت بین 2 تا 4 میلی‌متر و طول 6 متر با ورق سیاه به روش نورد گرم تولید میشود. با متصل شدن لوله‌های داربستی به وسیله بست، داربست ساخته می‌شود. به دلیل اینکه این در لوله‌ها هیچ سیالی منتقل نمیشود، در آزمایش‌های آب و گاز قرار نمیگیرند.

انواع داربستی

این سازه جزو پرکاربردترین محصول در ساختمان سازی است که در اشکال مختلفی تولید می‌شود. در ادامه به انواع لوله داربستی می‌پردازیم.

داربست چکشی ستاره‌ای شکل: این نوع داربست از مهار افقی و پایه قائم تشکیل می‌شود. از مزایای استفاده این لوله، میتوان به سهولت در باز و بسته شدن و عدم نیاز به آچار، آسان بودن در جابه‌جایی و انتقال لوله‌های داربستی، نیاز به مهاربندی در ارتفاعات زیاد اشاره کرد. طول پایه‌های این داربست 0.5 تا 3 متر است و قطعات سبکی دارد.

داربست مثلثی: این داربست از قالب‌های مثلثی تشکیل می‌شود که به شکل نر و ماده به همدیگر متصل می‌شوند. از جمله مزایای این محصول عدم نیاز به کارگر ماهر و آسانی در باز و بسته شدن آن است. عرض این داربست 120 سانتی متر و در سه نوع 0.5، 0.75 و یک متر تولید می‌شود.

داربست چکشی کاسه‌ای شکل: این محصول همانند ستاره‌ای از پایه‌های قائم و مهار افقی تشکیل شده است. ویژگی مفید این داربست در قابلیت توسعه پلن و عدم نیاز به مهاربندی در ارتفاع و قابلیت استفاده در داربست‌بندی نما است.

داربست منفرد: این نوع داربست از لوله‌های افقی، عمودی و تیرهای عرضی تشکیل شده است. فاصله این داربست تا دیوار 1.2 متر و فاصله تیرهای عرضی آن 2.1 تا 5.1 است. این لوله جزو پرکاربردترین و پر مصرف‌ترین داربست است و در ساختمان‌های آجری، بتنی و سنگی استفاده می‌شود.

داربست ثابت: مونتاژ و نصب این لوله آسان‌تر از دیگر لوله‌ها است. این محصول ارتفاع زیادی دارد و از تیرهای شیبدار برای قدرت و استحکام در این داربست استفاده می‌شود.

داربست آویزان{معلق}: این داربست بر روی سطح داخلی یا دیواره ساختمان آویزان می‌شود و به شکل سکو از نمای ساختمان بیرون میزند. مهمترین کاربرد این داربست، شستشوی شیشه و پنجره است.

داربست کنسولی: نام دیگر آن دروازه است. در صورتی که زمین تحمل یا امکان نصب هیچ داربستی نداشته باشد، از این نوع استفاده می‌شود.

داربست پایه دار: این نوع داربست مانند اتاقک‌های کوچک بر روی همدیگر نصب می‌شوند. مزایایی که این داربست دارد، کاربری آسان، سرعت بالا در نصب و جابه‌جایی آن است.

داربست خرپا: جنس این لوله از چوب است و به دلیل صفحه‌ی مسطحی که دارد جابه‌جایی آن آسان است. برای رنگ آمیزی ساختمان از این نوع داربست استفاده می‌شود.

انواع لوله داربستی

اجزای لوله داربست

این لوله دارای مشخصات فنی است که آنها را نام می‌بریم.

  • لوله و پایه مهار
  • شمع مایل
  • بست گردان
  • پایه قابل تنظیم
  • بست و ستون داربست
  • لوله‌های افقی
  • لوله‌های زیر تخته‌ای
  • میله شکاف دار اتصال
  • بست پله‌ای داربست
  • دستک‌های افقی
  • نردبان
  • کاور
  • جک دار بست
  • بالابر
  • سیم مخصوص
  • کفشک پایه و فلزی

ویژگی‌های لوله داربست

همانطور که گفتیم این لوله در ساختمان سازی به دلیل ویژگی‌های خود کاربرد زیادی دارد. در ادامه به این ویژگی‌ها می‌پردازیم.

  1. استحکام بالا
  2. مقاومت در برابر حرارت
  3.  آسانی در باز و بسته شدن
  4. ایجاد امنیت برای کارگران
  5. قیمت بالا
  6. پایدار و با دوام

بررسی قیمت

از جمله موارد تاثیر گذار بر قیمت لوله داربست میتوان به موجودی مواد اولیه، میزان ساخت و ساز ساختمان در سراسر کشور، نرخ دلار و تورم، ابعاد و ضخامت و شرایط حمل اشاره کرد.

جمع بندی

در این مقاله تمام اطلاعات مورد نیاز درباره لوله داربستی را در اختیارتان قرار دادیم . برای اطلاع از قیمت لوله کافیست با کارشناسان وستا آهن تماس حاصل فرمائید.

 

۳ دیدگاه در “راهنمای جامع لوله داربستی: انواع، کاربرد و ویژگی‌ها

  1. ابوالحسنی گفت:

    عالی بووووود

    1. modir گفت:

      ممنون از شما

      1. modir گفت:

        در خدمتیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *