مقالات تخصصی آهن آلات, مقالات نبشی ناودانی و سپری

انواع نبشی چیست؟ کاربردها + مزایا

انواع نبشی چیست؟
همانطور که می‌دانید نبشی یکی از کاربردی‌ترین مقاطع فولادی است. با توجه به شکل ظاهری خاصی که دارد(شکل L) در اتصالات و تقویت سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع مختلفی از نبشی در بازار عرضه می‌شود. در ادامه به بررسی انواع نبشی، کاربردها و مزایا نبشی می‌پردازیم.

دسته بندی انواع نبشی

 در مقاله قبلی در مورد نحوه تولید نبشی صحبت کردیم. نبشی در صنایع و ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به کاربرد گستره آن آشنایی با انواع نبشی برای انتخاب و خرید مطمئن به شما کمک می‌کند. با توجه به استفاده و مواردی که هنگام خرید برایتان اهمیت دارد، می‌توانید برای خرید نبشی مورد نظر خود اقدام کنید.

بررسی انواع نبشی

نبشی‌ها انواع متنوعی دارند. با توجه به شکل ظاهری، روش تولید، جنس، اندازه و … تقسیم‌بندی می‌شود. انتخاب درست نبشی به نیاز پروژه، شرایط محیطی و بارهای وارده وابسته است. با توجه به ویژگی‌های هرکدام می‌توانید آن را در پروژه‌ مختلف از ساختمان‌سازی تا صنایع پیشرفته استفاده کرد.

  1. شکل و ساختار: وقتی نبشی را از نظر شکل ظاهری بررسی میکنیم به دو دسته بال مساوی و بال نامساوی تقسیم می‌شوند. از نام گذاری آن‌ها نیز می‌توانید به تفاوتی که با یکدیگر دارند پی ببرید. زمانی که بال‌های نبشی دارای طول یکسانی باشد به آن بال مساوی (L Equal Angle) می‌گوییم. نوع بعدی نبشی بال نامساوی(L Unequal Angle) است، دو بال این نوع نبشی طول متفاوت دارند.
  2. روش تولید: نبشی به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید می‌شود. سطح نبشی تولید شده از طریق فرآیند نورد گرم کمی ناهموار است، در مقابل نبشی نورد سرد را داریم که سطحی صاف و صیقلی دارد و از دقت ابعادی بالاتری برخوردار است.
  3. جنس و پوشش: از نظر جنس نبشی عموما با سه دسته از نبشی‌ها مواجه می‌شویم. نبشی فولادی  که استحکام بالایی دارد، نبشی گالوانیزه که در برابر زنگ‌زدگی مقاوم است و نبشی استیل که علاوه بر مقاومت بالا در برابر خوردگی از زیبایی ظاهری برخوردار است.
  4. اندازه و ابعاد: نبشی سبک که ضخامت کم و وزن سبک و نبشی سنگین نیز ضخامت بالا و وزن سنگینی دارد.
  5. استاندارد تولید:  نبشی مطابق استاندارد DIN آلمان که برای استفاده در پروژه‌های بین المللی و صنایع پیشرفته کاربرد دارد. نوع بعدی، استاندارد ASTM آمریکا که در صنایع نفت گاز استفاده می‌شود. نبشی استاندارد ISIRI ایران که برای پروژه‌های داخلی بکار گرفته می‌شود.

کاربردهای نبشی

آشنایی با کاربرد های نبشی

باتوجه به ویژگی‌های مکانیکی نبشی در صنایع مختلف استفاده می‌شود. این مقطع فولادی در ساخت سازه‌های فلزی، تقویت سازه‌ها و اتصالات کاربرد گسترده‌ای دارد. در ادامه به بررسی کاربرد انواع نبشی می‌پردازیم.

  • ساختمان‌سازی و سازه‌های فلزی: اسکلت سازی، تقویت ستون‌ها و تیرهای فلزی و استفاده در ساخت خرپاهای سقف.
  • پل‌سازی و سازه‌های عمرانی: ساخت پل‌های فلزی، استفاده بین تیرها، ستون‌های پل، تونل‌ها و سازه‌های زیرزمینی.
  • صنایع خودروسازی و ماشین‌آلات: ساخت قطعات ماشین‌آلات و برای ساخت شاسی و بدنه خودروها استفاده می‌شود.
  • صنایع نفت، گاز و پتروشیمی: برای ساخت سکوها و تجهیزات نفتی و گازی، پایه‌ها و نگهدارنده‌های لوله کاربرد دارد.
  • سازه‌های فضای باز و معماری: استفاده در ساخت نرده‌ها و حفاظ‌ها، بکارگیری در طراحی نماهای مدرن و دکوراتیو.
  • سازه‌های کشاورزی: در سوله‌ها و انبارهای کشاورزی همچنین تجهیزات و ماشین‌آلات کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایا استفاده از نبشی

باتوجه به مقاومت بالای نبشی در برابر بارهای کششی و خمشی می‌توان گفت نبشی از استحکام بالایی برخوردار است. دومین مزیت نبشی وزن مناسب آن در مقایسه با سایر مقاطع فولادی است که با کاهش وزن سازه‌ها کمک می‌کند. همچنین به راحتی با جوشکاری، پیچ و مهره و یا اتصالات مکانیکی نصب می‌شود. از لحاظ جنس و ابعاد تنوع بالایی دارد و این سبب می‌شود که برای هر پروژه صنعتی یا ساختمانی بکار گرفته شود.

جمع بندی

با مطالعه این مقاله کاملا به ویژگی‌های منحصر به فرد نبشی آشنا شدید. همچنین انواع نبشی را با نقطه نظرهای متفاوت شناختید، حال می‌توانید با استفاده از اطلاعاتی که بدست آورده‌اید نبشی مناسب برای پروژه خود را انتخاب نمایید. برای اطلاع از موجودی و قیمت نبشی کافیست با کارشناسان وستا آهن تماس حاصل فرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *