مقالات تخصصی آهن آلات, مقالات نبشی ناودانی و سپری

معرفی جامع ناودانی شیروانی

ناودانی شیروانی

نام دیگر این محصول فلاشینگ آبرو یا گاتر است. با استفاده از ناودانی شیروانی میتوان آب باران، برق و دیگر مایعات را از سقف شیروانی خارج کرد. ورق‌های استفاده شده در این ناودانی‌ها معمولا از فولادی، پی وی سی و گالوانیزه و تا ضخامت 3 میلی‌متر هستند. در ادامه با این محصول بیشتر آشنا می‌شویم.

ناودانی شیروانی چیست؟

ناودانی شیروانی در دسته پروفیل باز قرار می‌گیرد و همانطور که گفته شد برای خارج کردن مایعات از سقف استفاده می‌شود. این محصول معمولا برای سقف‌های ساندویچ پنل و شیروانی استفاده می‌شود و برای پشت بام معمولی کاربرد ندارد. به دلیل اینکه تجمع مایعات روی سقف باعث خسارت زیادی می‌شود و استفاده از این نوع پروفیل ضروری است. از دیگر کاربردهای این نوع ناودانی میتوان به کنترل و جمع آوری آب در پارکینگ‌، گلخانه و مرغداری اشاره کرد. همانطور که به جنس‌های متفاوت این نوع ناودانی اشاره شد، جنس گالوانیزه کاربرد بیشتری دارد. این محصول با جنس، ابعاد و اندازه‌های مختلفی که مشتری درخواست کند تولید می‌شود، اما معمولا با ضخامت 1.5 تا 2.5 میلی‌متر و با طول 2 تا 6 عرضه می‌شود.

نحوه اجرایی ناودانی شیروانی

برای شروع باید به طور دقیق طول سقف و شیب بام را اندازه گیری کرد. روش محاسبه این اندازه‌ها به این شکل است که باید نقطه‌ای که در حدود 30 سانتی‌متر از لبه پشت بام فاصله دارد را علامت زد و برای مشخص کردن شیب بام از علامت‌هایی که در انتهای ناودانی علامت زدیم شروع می‌کنیم و تا قسمت پایین ناودانی ادامه می‌دهیم تا شیب به دست آید. در انتهای ناودانی، گوشه و براکت را به وسیله پیچ و دریل نصب می‌کنیم. برای گرفتن درز، تمام طول ناودانی را با چسب سیلیکون آغشته می‌کنیم. در ادامه قطعه زانو را اندازه گیری می‌کنیم و به پایین ناودانی متصل می‌کنیم و در انتها پایه‌های صفحات براکتی را به ناودانی وصل می‌کنیم.

انواع

ناودانی شیروانی را میتوان از نظر ظاهر، محل و جنس تقسیم بندی کرد.

از نظر ظاهر: این ناودانی‌ها به جعبه‌ای، لندنی و فتیله‌ای تقسیم می‌شوند.

ناودانی شیروانی جعبه‌ای: نام دیگر این ناودانی، آبرو مستطیلی و آبرو چهار گوش است. ضخامت این ناودانی بین 0.5 تا 3 میلی‌متر و طول آن 3 و 6 متری است. اندازه کف این محصول معمولا 12 تا 60 سانتی‌متر است. به دلیل مقاومت بیشتر نسبت به لندنی، برای ساخت انواع سوله تولیدی، صنعتی و بیمارستان‌ها استفاده می‌شود.

ناودانی شیروانی لندنی: نام دیگر این ناودانی آبرو فیتیله‌ای، آبرو مخفی، آبرو گرد است. ضخامت این ناودانی 0.4، 0.5 و 0.6 میلی‌متر و طول آن 2 تا 6 متر است. اندازه کف این محصول معمولا 106، 114 و 115 میلی‌متر است. این ناودانی‌ همانطور که گفته شد نسبت به جعبه‌ای مقاومت کمتر دارد.

ناودانی فتیله‌ای: نام‌های دیگر این محصول آبرو بپیچک و آبرو سوئدی است. طول این محصول 2 تا 2.5 متر و ضخامت آن بین 0.3 تا 0.6 میلی‌متر است. این محصول از قدیمی‌ترین نوع ناودانی شیروانی است و امروزه از آن کمتر استفاده می‌شود.

از نظر محل استفاده: نسبت به استفاده این ناودانی‌ها در سقف یا کف یا قسمتی خاص، میتوان آن‌ها را به سه دسته تقسیم کرد.

ناودانی شیروانی کناری

ناودانی شیروانی وسط

ناودانی کف

از نظر جنس: معمولا ناودانی شیروانی از ورق فلزی یا فولادی ساخت می‌شود. اما تنوع جنس در ناودانی شیروانی سقف بیشتر است. مانند:

  • فلزی: ساخته شده از ورق آلومینیوم، فولادی و گالوانیزه
  • پلاستیکی: مانند ناودانی پی وی سی
  • پلیمری: مانند ناودانی فایبر گلاس
  • بتنی: این محصول برای تخلیه آب جاده‌ها و حاشیه خیابان‌ها هم استفاده می‌شود.
  • چوبی: فقط جنبه زیبایی دارد و مقاومت کافی در برابر رطوبت را ندارند.

کاربرد ناودانی شیروانی

گفتیم که از این محصول برای خارج کردن مایعات جمع شده استفاده می‌شود. همچنین دیگر کاربردهای این محصول برای زیبا سازی و پوشاندن آب بندی ساختمان است. به عنوان مثال در مکان‌هایی مثل اجرای ساندویچ پنل، ویلاها، فروشگاه‌ها، سقف انواع سوله، کف گلخانه، مرغداری، پارکینگ و انواع سقف شیروانی استفاده می‌شود. دیگر کاربرد این محصول در سازه‌های دریایی و فضای باز، سقف  و سازه‌های صنعتی، سازه‌های مخصوص مانند مکان‌های انتقال و ساختمان‌های صنعتی و تجاری است.

مزایا ناودانی شیروانی

مزایا ناودانی شیروانی

همانطور که تا اینجا در مورد کاربرد ویژگی‌های این محصول صحبت کردیم در ادامه به مزایای آن می‌پردازیم.

  1. سبک وزن
  2. حفظ پایداری سازه
  3.  زیبایی ظاهری
  4. جلوگیری از تجمع آب
  5. مقاومت وزنی بالا
  6. محافظت از سقف
  7. هدایت آب باران و برف
  8. مقاوم در برابر زنگ زدگی
  9. قیمت مناسب
  10. قابلیت تولید در ابعاد و مختلف
  11. قابلیت استفاده در پروژه‌های صنعتی و ساختمانی
  12. ظاهر زیبا
  13. قابلیت نصب و اتصال سریع
  14. عدم نیاز به شیب میدانی طولی
  15. امکان تعبیه خروجی‌های متنوع
  16. از معایب این محصول میتوان به خوردگی و پوسیدگی اشاره کرد.

در پایان

قیمت‌ این محصول ارتباط مستقیمی دارد با قیمت ورق، به دلیل اینکه ناودانی شیروانی از ورق تولید می‌شود. از دیگر عوامل تاثیر گذار بر قیمت این محصول، ضخامت، ابعاد و وزن است. شما میتوانید برای اطلاع دقیق از قیمت ناودانی از سایت ما دیدن کنید.

 

۱ دیدگاه در “معرفی جامع ناودانی شیروانی

  1. ابوالحسنی گفت:

    عالیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *