تفاوت پروفیل سبک و سنگین در چیست؟

پروفیلها در صنایع مختلفی مانند راه سازی، ساختمان سازی، ساخت در و پنجره به کار میروند. پروفیلها از نظر وزن و ضخامت به دو دسته سنگین و سبک تقسیم میشوند. تفاوت این دو محصول در نوع ورق مورد استفاده آن است. در این مقاله به بررسی تفاوت پروفیل سبک و سنگین میپردازیم.
بررسی تفاوت پروفیل سبک و سنگین
پیش از اینکه به تفاوتهای پروفیل سبک و سنگین بپردازیم لازم است هرکدام از این مقاطق را بشناسیم و بدانیم چه کاربردهایی دارند. با بررسی هرکدام به صورت جداگانه درک تفاوت آنها نیز ساده تر خواهد بود.
پروفیل سنگین
پروفیل سنگین از ورق سیاه با ضخامت بالاترر از 1.5 میلیمتر در ابعاد مختلف به روش نورد گرم تولید میشود. مهمترین تفاوت پروفیل سبک و سنگین، مقاومت پروفیل سنگین در برابر خمش بالا، جوشپذیری عالی، سختی سطح و قیمت مساعد است. مقاطع این محصول به شکل مربع و مستطیل است و به دو صورت ساختمانی و صنعتی موجود است. از کاربردهای این محصول میتوان به ساخت در و پنجره، دستگاههای صنعتی، شاسی ماشین آلات سنگین، سوله و راه سازی اشاره کرد.
پروفیل سبک
پروفیل سبک از ورق روغنی در ضخامتهای زیر 1.5 میلیمتر در دو استاندارد DIN2394 و EN10219-2 با روش نورد سرد تولید میشود. به دلیل ضخامت کمی که این محصول دارد به آن پروفیل مبلی هم گفته میشود. تفاوت پروفیل سبک و سنگین این است که سبک قابلیت آبکاری، فرو پذیری، تنوع وزن، ابعاد متفاوت، جوش پذیری و کیفیت مطلوب دارد. بعضی از نبشیها با بال 20 تا 50 میلیمتر و بعضی ناودانیها با سایزهای 10، 12 و 18 در دسته پروفیل سبک قرار میگیرند. این محصول در مبلمان و صندلی، کانتینر، دوچرخه سازی، اگزوز، خودرو سازی، لوازم خانگی، کشاورزی و اسلحه سازی کاربرد دارد.
تفاوت پروفیل سبک و سنگین
تا اینجا در مورد هر یک از پروفیلهای سبک و سنگین صحبت کردیم، در ادامه تفاوت پروفیل سبک و سنگین را بیان میکنیم.
- نوع سبک با ورق روغنی و نوع سنگین با ورق سیاه ساخته میشود.
- دیگر تفاوت پروفیل سبک و سنگین در روش تولید آنها است. سبک با روش نورد سرد و سنگین با روش نورد گرم تولید میشود.
- نوع سبک را به محصولاتی با ضخامت پایین تر از 1.5 میلیمتر و نوع را سنگین به محصولاتی با ضخامت بالاتر از 1.5 میلیمتر میگویند.
- پروفیل سنگین در مواردی که نیاز به تحمل نیروی بالا است استفاده میشود و پروفیل سبک بر خلاف پروفیل سنگین در برابر نیروی بالا مقاومتی ندارد.
- همانطور که از نام این دو پروفیل مشخص است، دیگر تفاوت پروفیل سبک و سنگین در وزن آنها است.
- قیمت پروفیل سبک از سنگین بیشتر است اما به دلیل اینکه قیمت، بر اساس وزن محاسبه میشود، در نهایت قیمت پروفیل سبک ارزان تر از پروفیل سنگین است.
نتیجه گیری
ما در این مقاله به بررسی تفاوت پروفیل سبک و سنگین پرداختیم. همانطور که ذکر کردیم از تفاوت پروفیل سبک و سنگین میتوان به ویژگی، کاربرد، ابعاد، ضخامت، روش تولید و ساختار، وزن و قیمت اشاره کرد. همچنین شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر درباره پروفیل و اطلاع از قیمت پروفیل به صفحه اصلی سایت ما مراجعه کنید.
بسیار عالی
شما پروفیل با ورق روغنی هم موجود دارید؟
بله میتونید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید
عالی بود
سپاسگزارم