13 کاربرد ناودانی و انواع آن

ناودانی در دسته پروفیل باز قرار میگیرد که از آن در ساختمان سازی استفاده میشود. در این مطلب میخواهیم درباره ناودانی، ویژگی و کاربرد آن صحبت کنیم.
ناودانی چیست؟
ناودانی به روش نورد گرم تولید میشود و کاربرد زیادی در ساختمان سازی دارد. در شکل ظاهری ناودانی، یک سطح افقی{جان} و دوبال عمودی است. ناودانی ضخامت و اندازههای متفاوتی دارد. ناودانی در جنسهای مختلفی تولید میشود، مانند: آلومینیوم، گالوانیزه و استنلس استیل.
انواع و کاربرد ناودانی
ناودانی از نظر شکل، کاربرد، نحوه تولید، استاندارد، مواد سازنده و وزن به انواع مختلفی تقسیم میشود.
بر اساس ظاهر
- ساده: این ناودانی بیشتر در پلها مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع در سایزهای 8، 10، 12، 14 و 16 و در ارتفاعی بین 30 تا 400 میلیمتر تولید میشود. ناودانی ساده در دو نوع ساختمانی و صنعتی است. این محصول همانطور که گفته شد در پلها و در اتاق کامیون، قاب و پایه دستگاههای صنعتی، چهارچوبها و …. استفاده میشود.
- مشبک: این ناودانی از ورق گالوانیزه تولید میشود و روی آن سوراخهایی برای بستن پیچ و مهره زده شده است. این محصول در سازههای سبک و ساخت قفسههای محکم مورد استفاده قرار میگیرد.
بر اساس استاندارد و کاربرد ناودانی
- UPE: بالهای UPE صاف و موازی و نسبت به جان 90 درجه هستند. این نوع استاندارد برای ناودانی C استفاده میشود. نام دیگر این محصول U شکل است.
- UPN: بالهای UPN به شکل مخروطی و نسبت به جان کمی بیشتر از 90 درجه هستند. این نوع استاندارد برای ناودانی U به کار میرود. نام دیگر این محصول C شکل است.
- UNP: این محصول با اسم اروپایی هم شناخته میشود. UNP ضخامت و وزن بیشتری دارد و کاربرد ناودانی UNP در پروژههای بزرگ و صنعتی است.
بر اساس وزن
- سبک: به دلیل اینکه این نوع ناودانی در جدول اشتال وزنی کمتر از میزان استاندارد دارد، ناودانی سبک نام گرفته است. این محصول در ساخت پله و تجهیزات ساختمانی و ترمیم بناها مورد استفاده است. به دلیل وزن و ضخامت کمی که این محصول دارد، میتوان آن را در پروژههایی که به تحمل بار کم و ساختار سبک نیاز است استفاده کرد.
- سنگین: وزن این ناودانی با وزن تعریف شده در جدول اشتال برابر است. این ناودانی به دلیل وزن و ضخامت بیشتر، در کاربردهای صنعتی مانند ساخت ستونها، خرپاها، تیرها استفاده میشود.
بر اساس روش تولید
- فابریک: در این روش در همان مرحله اول شمش حرارت دیده به ناودانی تبدیل میشود. این ناودانی فابریک به دو دسته سرد و گرد تقسیم میشود.
- پرسی: این محصول از پرس کردن و خم کاری ورقهای فولادی، بیشتر سیاه به طول 6 متر تولید میشود. این ناودانی به درخواست مشتری به اندازههای مختلفی عرضه میشود. به علت ظاهری که این ناودانی دارد، برای ساخت لبههایی که نیاز به صاف بودن دارند استفاده میشود.
کاربرد ناودانی و مزایای آن
با توجه به کاربردهای مختلف ناودانی، مزایایی این محصول دارد که به آنها اشاره میکنیم.
- مقاومت زیاد در برابر تنش
- سرعت بالا در نصب و اتصالات
- کم وزن بودن
- اشغال فضای کم
- طول عمر بالا
- مقاومت در برابر ضربه
- کاربرد ناودانی
ناودانی در صنعت، ساختمان و خودروسازی مورد استفاده قرار میگیرد. مهمترین کاربرد ناودانی عبارت است از:
- ساخت چهارچوب
- ساخت بناهای معماری
- ساخت تشکیلات دریایی
- ساخت نما
- ساخت خرپا
- استفاده برای تیر یا ستون
- ساخت ماشین آلات
- تجهیزات ترافیکی و گاردریل
- بادبندها
- مهاربندی دیوار
- ایجاد محافظ برای لولهها
- ساخت سکوهای نفتی
- ساخت کانتینر و شاسی
نتیجه گیری
در این مقاله به معرفی انواع، مزایا و کاربرد ناودانی پرداختیم. شما میتوانید برای اطلاع قیمت ناودانی با همکاران ما در بخش فروش در ارتباط باشید.
تناژ بالا هم فروش دارید؟